Hand MadeHandgemaakte Producten en Replica’s van Onze Voorouders en Bestaande Culturen

Welkom op onze pagina, waar we u meenemen op een reis door tijd en traditie. Hier vindt u unieke handgemaakte producten en replica’s, geïnspireerd door de rijke en diverse culturen van onze voorouders en nog bestaande gemeenschappen zoals de Samen, Nenet, Inuit, Ainu, Ojibwe, en Cree. Elk item dat wij aanbieden is een meesterwerk, vervaardigd met vakmanschap en passie uit materialen zoals hout, bot, gewei, hoorn, pees en huid. Neem bijvoorbeeld onze leren tassen: het leer wordt handmatig en traditioneel gelooid door Thijmen Apswoude zelf, wat zorgt voor een authentiek en duurzaam eindproduct.

Authentieke en Traditionele Productie

Onze producten zijn niet alleen authentiek, maar ook trouw aan de traditionele productiemethoden. Wanneer wij spreken over traditionele methoden, bedoelen we dat ook écht. Geen moderne looi-methodes, maar 100% natuurlijke en milieuvriendelijke processen. Als er een traditionele drum wordt gemaakt, verzamelt en verwerkt Thijmen Apswoude persoonlijk de burl, huid en bot. Voor een boog met pijlen selecteren we zorgvuldig de materialen uit de natuur. De boogstaaf wordt rechtstreeks uit de natuur gehaald, de pees is gemaakt van darm, pees of plantaardig materiaal, en de backing kan bestaan uit vishuiden, rawhide, pees of slangenhuid. De pijlschachten worden verzameld uit de natuur, de veren komen van kalkoen, pauw, adelaar of andere vogelsoorten, en de pijlkoppen zijn vervaardigd van bot, lijsteen, vuursteen of obsidiaan. Deze worden vastgezet met huidlijm, gewonnen uit het collageen van huiden en pees.

Expertise en Zorgvuldigheid

Onze missie is om objecten en replica’s te creëren die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook functioneel en bruikbaar. Of het nu gaat om een speer, vishaak, lederen tas of een met huid beklede kajak, elk product wordt met de grootste zorg en expertise in elkaar gezet. Onze jarenlange ervaring en toewijding aan vakmanschap en authenticiteit zorgen ervoor dat elk item zowel prachtig als praktisch is. Deze toewijding en zorgvuldigheid weerspiegelen onze diepe respect voor de tradities die we in leven houden.

Maatwerk en Educatie

Naast ons prachtige handwerk en ambachtelijke producten biedt Thijmen ook maatwerk voor musea, scholen, particulieren en andere bedrijven.

Wij organiseren Ook diverse cursussen die dieper ingaan op ambachten en crafts, evenals de natuurvaardigheden die essentieel zijn voor het begrijpen en beheersen van de materialen waarmee we werken. Deze cursussen worden gegeven door Thijmen zelf en zijn zorgvuldig geselecteerde en opgeleide collega’s, die hij beschouwt als broers en zussen. Samen vormen zij een hecht team van deskundigen, gedreven door een gemeenschappelijke passie voor traditioneel vakmanschap en natuurkennis.

Wij nodigen u uit om de schoonheid en het vakmanschap van onze handgemaakte producten te ontdekken. Neem deel aan onze cursussen om meer te leren over de tradities en vaardigheden die van generatie op generatie zijn doorgegeven, en om zelf de voldoening te ervaren van het werken met natuurlijke materialen. Samen met Thijmen en zijn team van zorgvuldig opgeleide mannen en vrouwen, zult u de essentie van eeuwenoude technieken en de diepgaande verbinding met de natuur ervaren.

Kom en ervaar de magie van het handwerk, de verhalen van de materialen en de passie van de makers. Laat u inspireren door de prachtige creaties die voortkomen uit een diep respect voor traditie en natuur.

Ervaring van de deelnemers

★ ★ ★ ★ ★

“Great Instructors, Great setting, great trainings / Big thanks Thijmen and the Crew / you guys rock!”

- Guy Gelaude

★ ★ ★ ★ ★

“Knowledge, Location, Enthusiastic, Inspiring”

- Jos van Hal

★ ★ ★ ★ ★

“veel geleerd afgelopen weekend. een echte aanrader....dank voor ieder die hier een bijdrage aan gelevert heeft”

- Casper Mutsaers