Laden Evenementen

Wild in 4 seizoenen

In 2020 gaan we een bijzondere cursus geven,Wild 4 in seizoenen. Een cursus waar veel vraag naar is geweest. Ieder seizoen gaan we 1 volledig weekend aan de slag met het verwerken van wild, vlees, vis of gevogelte.

Alle dieren waar we mee werken zijn niet speciaal voor ons geschoten. Het zijn dieren die al worden bejaagd en deze zijn slechts door ons opgekocht.
We besteden veel aandacht aan het dierlijk leven en alle delen van de dieren die nu vaak worden weggegooid maar die prachtig te gebruiken zijn. Botten, pezen, de huid, hersenen, visgraat en vishuiden zijn allemaal waardevolle materialen waar je de meest prachtige producten van kunt maken.
Veel mensen leren uiteraard alleen hoe vlees er in een winkel uitziet. Bij wild vlees heeft ieder diersoort een andere kleur, geur en smaak en een unieke textuur. Dit vlees is puur en niet ingespoten met water of kunstmatig gekleurd.

Ieder weekend zullen we ook gaan koken en op allerlei manieren het wild bereiden. De eerste dag eindigen we met een avondmaal daarbij gaan we ook de producten bereiden die wat minder gangbaar zijn zoals bijvoorbeeld de poten van een wild zwijn. We willen je laten ervaren dat ook deze vleesproducten waardevol voedsel is en bovendien willen we niets verspillen.
Bij de gehele cursus zijn er instructeurs, assistenten en koks die iedereen door het proces begeleiden. Daarnaast zullen er verschillende gastdocenten zijn, van jagers en ex-stropers tot slagers en eetbare planten experts. We besteden aandacht aan moderne en primitieve technieken.

weekend 1: Het Wild zwijn

Dit weekend zal gaan over het wild zwijn. We leren je over zijn leef wijze en gedrag en zullen ook proberen het dier te observeren in de avonturen. Uiteraard gaan we in op het verwerken van het dier, en hoe klaar te maken.

weekend 2: Water wild & gevogelte

Duif, eend, gans, fazant: kijkend naar vliegende dieren, veren ,vleugels en klauwen wat je hiermee kunt en hoe ze te verwerken en bereiden geven een totaal andere kijk dan dieren op 4 poten.

weekend 3: Vis

Baars, poon, schol, zalm, forel: vis vraagt ook een totaal andere manier van verwerken en wat je hier zoal mee kunt doen. Er is geen vis hetzelfde en misschien is de variatie in smaak geur en textuur bij vissen wel het meest divers.

weekend 4: Klein wild & Ree

Konijn, haas, ree, de dieren die je het meest in het weiland of bosrand ziet staan. Het magere vlees, maar toch een van de populairste en bekendste dieren. Ook zij komen aanbod!

Schrijf je in!

Data

maart 28 – 29
juli 4 – 5
oktober 10 – 11
november 28 – 29

Kennis benodigd: Geen

Lesgeld: €930

De cursus is inclusief:
avond eten dag 1, Ontbijt & lunch dag 2, benodigde wild, mogelijkheid tot overnachting, gezelligheid en kampvuur.
We vragen je voor de eerste dag zelf een lunch mee te nemen.
De lestijden zijn op de eerste dag van 9.30 tot de avondmaaltijd met ’s avonds nog een avondprogramma waarbij bijvoorbeeld een expert zijn verhaal verteld. Maximale eindtijd 22.00 uur. De tweede dag zullen we uiterlijk om 18.00 stoppen.

Let op: iedereen krijgt zijn eigen wild, ree, wild zwijn, konijn, forel etc.

    Geef een reactie