Laden Evenementen

Het schieten met pijl en boog spreekt tot de verbeelding. Kinderen spelen met eenvoudige setjes en er zijn verschillende verenigingen om te boogschieten. De oudst gevonden boog wordt bijna 20.000 jaar oud te zijn. Mogelijk is het gebruik ervan dus nog veel ouder.

We beginnen in de cursus Boogbouwen uiteraard met de basistheorie. We leren op een veilige en verantwoorde manier omgaan met de vereiste messen en bijlen tot we zijn klaargestoomd om daadwerkelijk met hout en benodigde gereedschappen aan de slag te gaan. We werken met natuurlijke basismaterialen, die we zelf met traditionele en moderne gereedschappen gaan verwerken tot een echte boog.

Een boog is pas een boog als hij zo werkt als hij moet doen. Er gaat veel tijd zitten in het precieze afspannen van de boog, tilleren genaamd. Elke jaarring van het hout wordt onder de loep genomen. Er mag niets over het hoofd worden gezien. Elk klein foutje in de vezelstructuur kan een breuk te weeg brengen. We gaan onze zelfgemaakte bogen uitproberen door een paar verschillende schiet- en jachttechnieken te leren. Leer hoe onze voorouders bogen maakten en hoe het uiteindelijk allemaal aanvoelt om met zo’n oer-wapen te schieten. Je eigen gemaakte handboog.

Schrijf je in!

Hout

– Kiezen van hout
– splijten van hout
– Vormen tekenen
– schaven

Schuren

– primitief
– modern

Werken met primitieve en moderne technieken

Tilleren

Boog Schieten ( optioneel)

– Kijken
– Houding
– Richten
– Intuïtief schieten

Aantal dagen: 3

Aantal deelnemers: 10

Kennis benodigd: Geen

Lesgeld: €295

Materiaalkosten: Inbegrepen

Geef een reactie