Scholen

Living by Nature werkt samen met diverse scholen. Wij verzorgen lessen op het MBO en HBO onderwijs, binnen de groen en buitensector. Wij nemen leerlingen mee in specifieke onderwerpen zoals het maken van vuur, het werken met diverse natuurlijke materialen en kennis van planten, bomen en dieren.
Dit kunnen zowel eenmalige lessen en instructies zijn als ook een langere reeks van lessen en instructies.

Stagiaires

Ieder jaar bieden wij een aantal studenten de mogelijkheid om hun stage te kunnen doen bij Living bij Nature. Leerlingen maken in de praktijk kennis met een outdoor bedrijf en zullen op verschillende facetten meedraaien met de cursusweekenden. Het is zelfs mogelijk om een afstudeeronderzoek binnen Living by Nature af te ronden.

Musea

Binnen Nederland zijn er diverse musea die de geschiedenis tot leven brengen. Living by Nature verdiept zich onder andere de steentijd en de praktische toepasbaarheid van archeologische vondsten. Wij hebben samenwerkingsverbanden met musea en met neolithische projecten.

Freelance lesgeven

Wilt u binnen uw opleiding of cursustraject een les rondom native skills dan verzorgen wij die graag voor u. Ook op evenementen of beurzen kunnen wij workshops geven. Ook als u een workshop wilt hosten binnen uw eigen programma dan kijken we graag naar de mogelijkheden.

Veel gevraagde onderwerpen:

  • Lezing over leer looien (buckskin) en vishuiden looien
  • Les / instructie vishuiden looien
  • Les / instructie vuur, tondels en vuurboog
  • Les / instructie bruikbare natuur
  • Les / instructie, touw van, bast, brandnetel, pees, raw hide.

Heeft u een vraag of wens voor een thematische instructie of cursus neemt u dan contact op voor de mogelijkheden.