Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Dit is de cursus waar veel mensen op gewacht hebben! In oktober bieden wij jou een prachtige cursus waar jij een ree gaat villen en ontbenen. Een cursus die ontstaan is naar de grote vraag om goed te leren villen en ontbenen alsof je het recht uit het veld zou doen. Elke deelnemer krijgt zijn eigen ree zodat je alle facetten en technieken zelf kunt uitoefenen. Maar er komt meer bij kijken dan alleen villen en ontbenen. We gaan kijken wat je nog meer met het dier kunt. Bijvoorbeeld, hoe kun je de botten, huiden, pezen en ander bruikbaar materiaal voorbereiden en bewerken en voor wat voor doel. Hoe kun je het conserveren voor later gebruik. Hoe span je een huid op. Hoe maak je jerky en hoe bereid je het vlees. En zo kunnen we nog even doorgaan want er valt heel veel te vertellen over dit prachtig dier. We zullen ook allemaal voorwerpen meenemen ter inspiratie.
Als het te warm is in oktober zal er ook een koelwagen aanwezig zijn waar je het vlees in kunt bewaren. Wel is het sowieso verstandig om zelf een koelbox mee te nemen om het vlees naar huis te vervoeren en genoeg zip Lock zakjes om het vlees goed te kunnen afsluiten en meenemen.
Deze cursus wordt gegeven door Thijmen Apswoude (Living by Nature) en wordt geassisteerd door Siegurd van Leusen (Siegurd.nl).
’s Avonds houden we een gezellige BBQ met een drankje. De cursus duurt twee dagen van ’s ochtend 10. 00 uur tot de volgende dag 16.00 uur. Je mag alles van de ree mee naar huis nemen!

Aantal dagen: 2

Aantal deelnemers: 50

Leeftijd: Vanaf 16 jaar (vanaf 14 als je met een ouder komt)

Kennis benodigd: geen

Lesgeld: €230

Bij de prijs inbegrepen:
– ree
– BBQ op 26 oktober
– ontbijt op 27 oktober
– overnachting locatie
– koffie/thee

Niet inbegrepen:
– vervoer naar/van het Bladel
– lunches

Geef een reactie