Laden Evenementen

Jager-verzamelaar kleding opleiding

Met heel veel trots presenteren wij onze nieuwe Jager-verzamelaar kleding opleiding. Een reis van een jaar waarin jij je eigen traditionele jager-verzamelaars outfit gaat samenstellen en helemaal zelf gaat maken. Van de keuze van het materiaal via het voorbereiden en naaien van deze onderdelen tot het maken van alle accessoires. Tijdens elke stap van deze reis zul je kunnen vertrouwen op de expertise van onze hoofdinstructeur Willow Lohr. Begin 2019 zijn Willow en Thijmen nog samen op een “Sneeuwschoen Expeditie” geweest in Canada en hebben zij persoonlijk kunnen ervaren hoe geweldig warm, veelzijdig, comfortabel en mooi zelfgemaakte buckskin kleding kan zijn. Zelfs bij temperaturen van -38C!

Buckskin, leer, bont en (gevilte)wol zijn de materialen waarmee je een broek, jurk of een shirt gaat maken. Daarnaast worden deze materialen ook gebruikt voor jouw mukluks, mocassins, gevilte (binnen)laars, muts of onder shirt. Je leert hiervoor o.a. een verscheidenheid aan sterke en op het product aangepaste naaisteken. Tevens leer je hoe je deze kleding personaliseert met zelfgemaakte bot en/of gewei sluitingen en breng je jouw eigen, al dan niet tribale, amuletten aan. Ook leer je een primitief naaigerei en een Sami naaldencontainer van bot te maken. Met alle overgebleven stukken leer, buckskin en bont gaan we een unieke Sami herderstas maken. Een van de hoogtepunten van deze opleiding zal het maken van natuurlijke kleurstoffen van planten en mossen zijn. Je leert, door middel van fermentatie of koken, deze kleurstoffen te maken. Je gaat deze kleurstoffen gebruiken om wol en andere materialen mee te verven. Aan het einde van deze opleiding heb jij dus een heel persoonlijke en zeer complete jager-verzamelaar outfit met traditionele accessoires en ben je doordrongen van de waarde van goede kleding.

Deze opleiding zal bestaan uit 6 unieke weekenden die over 1 jaar verspreid gaan worden. Om de maand zullen we van vrijdag t/m zondag op verschillende plekken in Nederland samenkomen. De locaties zullen afhankelijk van het onderwerp en de weersomstandigheden gekozen worden. Het zal hierbij gaan om een mix van binnen- en buitenlocaties. Een kampeerplek en eten zijn altijd inclusief. Omdat deze cursus veel specialistische ondersteuning vraagt is er plek voor maximaal 12 mensen. Voorkennis van het onderwerp is niet nodig. De opleiding kost €1800.

Omdat kleding heel persoonlijk is en we iedereen vrij willen laten in het kiezen van kleuren, onderdelen, patronen en authenticiteit laten we de keuze en het aankopen van de materialen voor deze kleding geheel aan jou. Om je op weg te helpen is er, eenmalig en aan het begin van de opleiding, de mogelijkheid om huiden uit een massale huidenbestelling van LBN te kopen. Je hebt dus de volledige vrijheid waar jij je spullen wilt kopen, of je deze helemaal zelf wilt looien of kant en klaar wil aanschaffen etc. Wij zullen je natuurlijk begeleiden en adviseren bij de aanschaf van deze materialen. Niet alle looimethoden zijn bijvoorbeeld geschikt voor buitengebruik. Ook is er natuurlijk de mogelijkheid om zelf de verdieping te zoeken en jezelf in te schrijven voor een van onze looi cursussen om zo je eigen buckskin te maken. LBN biedt een korting van €200 aan voor degene die zich voor beide cursussen inschrijven. Wij schatten dat je zo’n 9 à 10 hertenhuiden nodig zult hebben voor de basiskleding.

Weekend 1: Naaigerei, naalden, (kunst)pees, bruikbare leer/buckskin varianten. Patronen snijden. De eerste steken. Een broek maken.

Weekend 2: Shirt of jurk naaien. Patronen snijden. Inzetten van mouwen.

Weekend 3: Mukluks/moccasins. Puckering stitch. Vilten van binnen-laars en zolen.

Weekend 4: Bot en Gewei; het maken van sluitingen, amuletten, traditioneel naaigerei en Sami naaldencontainer. Met bont versieren

Weekend 5: Sami rendier herderstas. We gaan van alle overgebleven materialen een uniek maar zeer bruikbaar en mooi tasje maken. Door het aanbrengen van amuletten, totems, tanden, klauwen en/of kralen geef je het tasje een unieke en zeer persoonlijke uitstraling.

Weekend 6: Wol: Natuurlijke kleurstoffen van planten en mossen. Kleuren van wol met Schotse korstmossen. Vilten van een muts/hoed. Handspinnen van wol. Kaarden en naaldvilten.

Schrijf je in!

  Aantal dagen: 18

  Aantal deelnemers: 12

  Kennis benodigd: Geen

  Lesgeld: €1800

  Materiaalkosten: In de prijs is inbegrepen, de wettelijke btw, de maaltijden tijdens de cursusdagen en een kampeerplaats.

  Data

  januari 17 – 19
  maart 6 – 8
  mei 1 – 3
  juli 10 – 12
  september 21 – 23 let op! is ma-di-wo
  oktober 30 – 31 november 1

  Geef een reactie