Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Het verwerken van een huid tot een prachtige bruikbare vacht.

Het werken met dierenhuiden geeft mensen enorm veel mogelijkheden. Van het maken van kleding, schoenen tot aan tenten en kleden. Sommige huiden zijn erg geschikt om met vacht en al te behouden. De haren houden lucht vast en dit geeft veel isolatie. Vachten en bont zijn daarom zeer geschikt voor kleding in winterse omstandigheden. Alle culturen in koude gebieden werken met bont. Behalve kleding is het natuurlijk ook mooi als kleed of wanddecoratie.

Alle huiden en vachten die wij gebruiken zijn restproducten. De jagers in Nederland hebben een verplicht hoeveelheid afschot. Het vlees kan worden verkocht. Met de huiden wordt normaal gesproken niets gedaan en deze worden weggegooid. Dat is natuurlijk ontzettend zonde. Wij kunnen in deze cursus van deze vachten een mooi product maken. We werken over het algemeen met ree en hertenhuiden. Uiteraard kun je na deze cursus ook zelf aan de slag als je huiden kunt verkrijgen. Ook bijvoorbeeld konijn en schaap zijn mogelijk om als vacht te behouden.

In deze tweedaagse cursus leer je de verschillende structuren van de huidlagen en hoe je de huid kunt bewerken om de vacht te behouden.

Schrijf je in!

structuren huid

– theorie huid & vacht

stappen van conserveer proces

– racken
– scrapen
– washing
– drying
– dressing
– baby sitting
– drying
– racking
– softening
– smoking

demo verwerking vacht

maken van schraapers

Aantal dagen: 2

Aantal deelnemers: 10

Kennis benodigd: Geen

Lesgeld: € 195

Materiaalkosten: Inbegrepen

Geef een reactie