Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Het maken van leer 100% natuurlijk, zonder chemicaliën.

Mensen dragen sinds onze begintijd kleding. Naast plantaardige materialen is buckskin een van de oudste uitvindingen om het lichaam tegen invloeden van buitenaf te beschermen. Buckskin wordt gemaakt van dierhuiden, over het algemeen werkt Living by Nature met huiden van hert, ree en damhert.

Buckskin is wereldwijd veelvuldig en langdurig gebruikt. De Indianen staan er om bekend. De diverse stammen maakten een heel kunstwerk van hun outfit. Vandaag de dag wordt het nog steeds gedragen door de Inuït en de Sami. Buckskin is ondoordringbaar voor doorns, brandnetels, etc. Tijdens het jagen maakt het geen geluid. Dit zijn allemaal voordelen van dit sterke materiaal. Er werden ook tassen, zakjes, draagsystemen en tal van andere dingen van gemaakt.

Het verwerken van een verse huid tot buckskin is een intensief karwei. We gaan het hele proces door, van het schrapen van de huid tot de laatste stap het roken van de zacht gemaakte huid.

Zodra je huid af is, is het leer oersterk, zacht en goed ademend. Eigenschappen waar moderne textielsoorten niet aan kunnen tippen.

je gaat dan ook naar huis met een huid die klaar is.

Schrijf je in!

Theorie Buckskin

– huidstructuren
– toepassingen buckskin
– geschiedenis

Stappen van het looi proces

– Fleshe
– bucke
– graine
– rinse
– acidify
– membraine
– ringe
– dresse
– softening
– smoke

Huidlijm maken

Rawhide ( perkament)

– Toepassingen rawhide

Aantal dagen: 3

Aantal deelnemers: 10

Kennis benodigd: Geen

Lesgeld: €295

Materiaalkosten: Inbegrepen