Cursus Kleuren van materialen met planten en korstmossen

Planten en korstmossen herbergen prachtige kleurstoffen die gebruikt warden om wol, draden, kleding, leer, schelpen en hout te kleuren.

Planten en korstmossen herbergen prachtige kleurstoffen die gebruikt warden om wol, draden, kleding, leer, schelpen en hout te kleuren. In vroeger tijden was kleur luxe en daarmee een statussumbool. Het kost tijd om de planten te verzamelen en te bewerken. Vandaag de dag vinden we kleur heel normaal. Maar het naar voren halen van verrassende kleuren kan een positief effect hebben op je gemoedstoestand en daarmee ook op de kansen op overleven.
Je leert welke planten goede kleurstoffen bevatten. Je leert om een kleurstof te maken uit korstmossen en hoe je kleurbaden, draden en materialen moet voorbereiden. Je gaat verschillende materialen voorbereiden om te kleuren. Let op! We vragen je om zelf materialen mee te nemen om te gaan kleuren! Dit doen we om de kosten van de workshop lager te houden.
Suggesties om mee te nemen:

  • Ongekleurde wol (50 gram)
  • Natuurlijk touw van bijvoorbeeld brandnetel of lindebast
  • Stukjes ongekleurde wollen stof 15 cm2
  • Schelpen
  • Houten knopen en kralen
  • Neem in ieder geval een schoon jampot mee met schroefdeksel!

(Tijd 3 – 4 uur)

(uit te breiden naar volle dag met handloom / weven van zelfgekleurde draden).
Een eenvoudige weefgetouw kun je al maken van een aantal korte houten planken. Weven is therapeutisch en ontspannend en ook nog eens één van de technieken die onze mensen veel voordeel gaven bij het maken van onderkomens, kleding & beddengoed. Met een eenvoudig weefgetouw kun je jouw materialen op artistieke wijze verwerken en mee naar huis nemen uiteraard.


  Tijd .
  Duur 1 dag
  Ervaring Niet nodig
  Kosten € 49

Beschikbare data

  • Er zijn geen beschikbare data