Cursus Houten kom / kuksa

Alhoewel iedere cultuur zijn eigen geschiedenis heeft van het maken van materialen zoals houten borden en kommen kijken we vaak naar de Scandinavische voorbeelden ter inspiratie.

 

Alhoewel iedere cultuur zijn eigen geschiedenis heeft van het maken van materialen zoals houten borden en kommen kijken we vaak naar de Scandinavische voorbeelden ter inspiratie. Het berkenhout van de noordelijke regio in Scandinavië is sterk en prachtig. De ambachtsmensen die hiermee werken laten dit hout zelf spreken door gebruik te maken van de lijnvoering in het hout. Ook wordt de creatie opgedragen aan de spirits van dieren en spirituele wezens zoals draken, paarden, rendieren, kippen en ganzen. In deze workshop maak je een eigen kom naar de traditie van het oude Scandinavië.    Het ‘Ale Hone Bolle’ of ‘Ale Hen Bowl’ is een kom die drijft in een vat met bier. Een drank vat waaruit je een beker bier kon scheppen voordat thee en koffie gebruikelijk werden. Deze vaten waren gebruikelijk bij iedere boerderij en waren gevuld met zelf gebrouwen bier. Ieders bier ziet er anders uit en daarmee was ook de eigenaar direct te herleiden.
Het vraagt tijd om je eigen kom te snijden maar het resultaat is dat zeker waard. Je gaat je eigen stuk hout uitkiezen, leert verschillende snij technieken en werken me een ‘crook knife’ en ‘flexicut knifes’. Je kunt een eigen ontwerp maken en je kom afwerken met de zogenoemde ‘closed grain technique’.
Proost!


  Tijd .
  Duur 2 dagen
  Ervaring Niet nodig
  Kosten € 129

Beschikbare data

  • 13 Mrt 2020 (vr) - 14 Mrt 2020 (za)